2020-21 MUAFİYET SINAVI

2020-2021 Akademik Yılı, İngilizce Muafiyet Sınavı 29.09.2020 tarihinde saat 10.00‘da İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Kampüste Yüzyüze olacaktır. Sınav İnternet Üzerinden yapılmayacaktır ve telafisi bulunmamaktadır.

Ancak yurt dışında yaşayan ve yabancı uyruklu öğrencilerden sınırlardaki kovid 19 yada benzeri tedbirler yüzünden ülkelerinden çıkamayan yada ülkemize  sınav tarihinde giriş yapamayan yabancı uyruklu öğrenciler için (belgelemeleri şartıyla)daha sonra belirlenecek bir tarihte online muafiyet sınavı yapılacaktır.

Sınav İngilizce Hazırlık Zorunluluğu olan bölümler içindir. İngilizce Hazırlık Programından Muaf olmak istemeyen öğrencilerimizin sınava katılmasına gerek bulunmamaktadır. Sınava katılmayan öğrenciler İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.

Bu sınav için başvuru gereği yoktur.

Öğrencilerimizin sınava gelirken dikkat etmesi gerekenler:

• Sınav Saatinden en az yarım saat önce kampüste hazır bulunmak.
  • Geçerli Kimlik, Ehliyet veya Pasaport (akbil veya diğer belgeler geçerli değildir.)
  • Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi.

Öğrencilerimizin sınav sırasında yanlarında herhangi bir bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat, kulaklık vb. elektronik cihazları yanlarında getirmeleri yasaktır. Bu tip cihazları refakatçilerine bırakmaları gerekmektedir.

Öğrenci velileri sınav koridorlarına alınmayacaktır.

Öğrencilerimiz için sınav koridorlarında ve sınav dersliklerinde COVID-19 tedbirleri alınmış olup, öğrencilerimiz ve velilerimizin de bu konuda hassas davranmaları önemle rica olunur. Öğrencilerimizin ve velilerimizin kampüs içinde maske takmaları zorunludur.

Öğrencilerin sınava girecekleri derslikler sınavdan en geç bir gün önce duyurulacak olup, Kişisel verileri koruma kanunu gereğince isimleri şifrelenerek duyurulacaktır. İsimlerinden sınav yerlerlerini öğrenemeyecekleri için öğrencilerimizin kayıt sırasında verilen öğrenci numaralarını biliyor olmaları gerekmektedir.

Bu sınavda 75 not ve üzeri alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar. 60 ile 74 arası alan öğrencilerimiz 1 Ekim 2020 tarihindeki Sözlü Sınava katılmaya hak kazanırlar. (Konuşma Sınavı da 100 üzerinden değerlendirilecek olup 75 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar.)

Muafiyet Sınavından 59 ve altı not alan öğrencilerimiz ile Konuşma Sınavından 74 ve altı not alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Okuyacaklardır.

Sınav Sonuçları mebis.medipol.edu.tr üzerinden yayınlanacak olup, öğrencilerimizin Mebis giriş şifrelerini biliyor olmaları gerekmektedir.

Muafiyet Sınavı ile ilgili bilgi almak için :

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler dileriz.