Yıl Sonu Başarı Notu Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

Sizlerden gelen sorular üzerine yıl sonu başarı notu hesaplamasına ilişkin bir duyuru yapma gereği duyulmuştur.

Yıl sonu başarı notu hesaplamasında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Daha önceki duyuruda da belirtildiği üzere PLAT sınavı yerine online bir yıl sonu sınavı yapılacaktır.

Yönetmeliğimizde belirtildiği üzere, dört track ortalaması 80 ve üzeri olan öğrencilerimiz yıl sonu sınavından muaf olurlar ve başarılı olarak kabul edilirler. Bu durumda, öğrencinin dört track ortalaması yıl sonu başarı notu olarak kabul edilir.

Dört track ortalaması 80’in altında olan öğrencilerimizin başarı notu dört track ortalamasının % 60’ı ve yıl sonu sınav sonucunun %40’ı alınarak hesaplanır ve geçme notu 70’tir.

(bkz. “Yıllık Notlandırma” https://dilokulu.medipol.edu.tr/?page_id=142&lang=tr)

Gerek yıl sonu sınavında, gerekse proje ve portfolyo çalışmalarınızda daha iyi sonuçlar almanız ve İngilizce becerilerinizi geliştirmeniz için online derslere devam etmeniz önemle rica olunur.