2019-2020 Yıl Sonu Sınavı Duyurusu

Değerli öğrencilerimiz,

Covid 19 epidemisi nedeniyle alınan önlem ve yeni YÖK düzenlemeleri çerçevesinde 2019-2020 akademik yılı sınav takvimine bir yılsonu online sınavı ilave edilmiştir.

(YÖK kararı linki : https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/yok-ten-sinavlara-iliskin-karar.aspx )

Söz konusu sınav daha önce planlanmış olan PLAT sınavı ile benzer olmakla birlikte içerik ve uygulaması online siteme uyarlanmıştır.

Sınav tarihi:

15 Haziran 2020 saat 10:30-12:30 saatleri arasında online olarak uygulanacaktır.

Sınav saati, uygulanacağı platform (Mebis/Teams) ve süresi herhangi bir değişiklik olduğu taktirde web sitemizden duyurulacaktır.

Sınav sonuçları:

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren bir hafta içinde duyurulacaktır.

Bütünleme:

Bütünleme sınavı 25 Haziran tarihinde 10:30-12:30 saatleri arasında online olarak uygulanacaktır.

Sınav saati, uygulanacağı platform (mebis/Teams) ve süresi herhangi bir değişiklik olduğu taktirde web sitemizden duyurulacaktır.

Sınav içeriği:

2019-2020 Akademik Yılı programımızın kapsadığı konuları ve becerileri içeren bir okuma parçasının okunup belli sorulara ve alt başlıklara bir metin yazarak cevap verilmesi beklenecek ve metninizde sizden istenecek kelime, dilbilgisi yapıları, anlama ve yazılı ifade etme gibi becerileriniz test edilecektir.

Sınav yönergesi:

Yapılacak sınava ait yönerge hem web sitemizde hem de sınav öncesinde sizlerle paylaşılacaktır.

Daha önceki sınav, proje ve portfolio çalışmalarında olduğu gibi kısıtlı sınav süresi boyunca öğrencinin başka kaynaklardan kopyala-yapıştır ya da diğer kopya yöntemlerine başvurduğu Turnitin/Google  ve diğer tarama programları ile tespit edildiğinde öğrencinin not alması mümkün olmayacağı gibi sınav telafisi ve bütünleme hakkı da olmayacaktır.